Sağlık

Kuş üzümünün faydaları nelerdir? Kuş üzümü nasıl tüketilir?

Bu küçük taneli ve çekirdeksiz yiyecek, yemekleri daha lezzetli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda görsel zenginlik de katar. Bu minik ve çekirdeksiz kuş üzümü içerisinde bulunan A, B ve C vitaminleri bizi birçok hastalığa karşı korur. Kurutulmuş meyve ve bitkilerin insan sağlığına faydaları her zaman merak konusu olmuştur. Günümüzde kuş üzümünün insan sağlığına olan faydaları ve kullanım alanları araştırılmaktadır.

KUŞ TEDAVİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Yunanistan’ın güneyindeki Zakynthos adasında yaygın bit şeklinde yetiştirilen kuş üzümü, ülkemizde Isparta, Mersin ve Manisa illerinde yetiştirilmektedir. Siyah, beyaz ve kırmızı gibi pek çok rengi bulunan bu ceviz insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Size faydalarını sıralayalım:

  • Düzenli tüketildiği takdirde sindirim sistemini korur ve daha güçlü bir metabolizma oluşturur.

  • Balgam ve öksürük gibi bazı üst solunum yolu şikayetleriniz varsa kuş üzümünü kaynatarak şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.

  • Bağışıklık güçlendirici olarak kış aylarında çabuk hastalanmamızı engeller.

  • Kansızlık sorununuz varsa günde bir veya iki avuç kuş üzümü yiyerek kansızlığı da önleyebilirsiniz.

  • Frenk üzümü içerisinde bulunan çekirdekler sayesinde tansiyon dengelenir ve damar yapıları güçlenir. Böylece sınır ve kalp hastalıklarının önüne geçilmiş olur.

  • Ayrıca cilt bariyerini güçlendirerek lekeleri gidermek, sıkılaşmak ve gençleşmek amacıyla da sıklıkla tüketilebilir.

  • Yaprakları kaynatılıp içildiğinde bağırsak enfeksiyonlarını yok eder ve sindirim sistemini temizler. Sindirimi kolaylaştırdığı için kabızlığı da önler.

  • Kronik hastaların kolesterol ve tansiyon gibi değerlerinin normal kalmasına yardımcı olur.

  • Ayrıca çiğ olarak tüketilebilen kuş üzümü suyu da bu şifa deposunu yemiş olmanın faydalarına sahiptir. Frenk üzümü suyu kan dolaşımını temizler ve mikroplardan arındırır.

LANETLER NASIL TÜKETİLİR?

Herhangi bir kronik sağlık sorunu olmayan kişiler şifa bombardımanı olan bu mucizevi besini günde yarım avuç şeklinde tüketebilirler. Ayrıca kuş üzümünü mutfaklarımızda pilavın içine katabilir, sarma ve dolmaya kuş üzümü ekleyerek daha lezzetli ve tatlı hale getirebiliriz. Tatlılarımız için; Kek, aşure, hoşaf gibi tatlıların üzerine kuş üzümü serperek hem görüntüsünü hem de lezzetini damakta daha kalıcı hale getirebiliriz.

haberbunyan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu